Forró gyümölcslevesek

Forró gyümölcslevesek

- Kategória: GASZTRONÓMIA
4a27906c277f4c5da6c32057102e988f

A forró teánál már csak egy forró leves esik jobban a hűvös napokon. Na, de mit szólsz néhány mennyei gyümölcsleves recepthez?

Birsalmaleves őszi gyümölcsökkel

Hozzávalók:

  • 4 db birsalma
  • 1 kisebb fürt fehér és/vagy fekete szőlő
  • 1 db nagyobb körte
  • ½ citrom leve
  • 2-3 db szegfűszeg
  • ½ kávéskanál reszelt gyömbér
  • méz ízlés szerint

Elkészítés:

Az elkészítése roppant egyszerű és gyors. A birsalmát mosd meg, majd héjastól kockázd fel és főzd puhára a gyömbérrel, citromlével, szegfűszeggel és mézzel együtt! Körülbelül 10-15 perc alatt kész is! Tálalásnál add hozzá a szőlőszemeket és körtedarabokat!

+1 tipp: Ha az almát a szilvával főzöd meg és megbolondítod némi fahéjjal, még ízletesebb lesz!

a80fed9ee0edc112d9d305be119b995c

Piros álom

Hozzávalók:

  • 100 g piros ribizli
  • 250 g málna
  • 250 g áfonya
  • 250 g eper
  • 4 db szegfűszeg
  • fahéj ízlés szerint
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 500 ml víz
  • 1 evőkanál finomliszt

Elkészítés:

Az összes hozzávalót – kivéve a tejfölt és a lisztet – tedd egy lábasba és forrald fel! Ezután habard be a levest: a tejfölben csomómentesen keverd el a lisztet, majd adj hozzá néhány kanál forró levest, ismét jól kavard össze, majd az egészet öntsd az edénybe! Miután újra felforrt vedd le a tűzről! Melegen, tejszínhabbal tálald!

2b053447e9d599ad9e5e5474710d3c1b

Szilvaleves rummal turbózva

Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva vagy szilvabefőtt
  • ½ dl rum
  • 2 dl tejföl
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál búzakeményítő
  • szegfűszeg
  • méz
  • egy csipet só
  • fahéj

Elkészítés:

A kimagozott és megmosott szilvákat, a szeletekre vágott citromot és a fűszereket tedd fel főni! Néhány perc után felezd meg a készülőben lévő levest: az egyik adagot turmixold, a másik adagot habard be a keményítővel és a tejföllel! Ízesítsd rummal és tálald fahéjas tojáshabbal!

e0baa1b0a9b319dfb9d72cbeb15273e8

Vörösboros áfonyaleves

Hozzávalók:

  • 2 dl vörösbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 citrom leve
  • 15 dkg áfonyalekvár
  • 6 dl tej
  • fahéj
  • cukor

Elkészítés:

Kézi habverővel keverd össze a lekvárt és a vörösbort, majd főzd fel a tejjel és a tejszínnel! Forrás után vedd le a tűzről és ízesítsd a citromlével, a fahéjjal és ízlés szerint cukorral! Tálaláskor dobd fel citromos tojáshabbal!

6484544f43fd0db49121acbdca6ed520

Képek forrása: Pinterest

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

5 budapesti egészséges étterem, ahol tényleg figyelnek az alakodra

Kitchen of Health Bisztró A Kitchen of Health