Így találod meg a kávéban önmagadat

Így találod meg a kávéban önmagadat

- Kategória: GASZTRONÓMIA

Ki ne szeretne a reggeli frissítő ellenállhatatlan illatára kelni? Arra, hogy egy pihentető alvás után megérzed a gőzölgő koffeinbomba aromáját és alig várod, hogy elfogyaszd.

A kávé egy megszokott kényeztetés számunkra, egy apró csoda a mindennapokra. De mi úgy gondoljuk, hogy a vele járó rituáléval teljes a kép. Az ébresztő már jól ismert és meg szokott hangjára kelni, nyújtózni egy nagyot, arcot mosni, bekapcsolni a modern kávéfőzőgépet vagy örök kedvenceink egyikét; feltenni a tűzhelyre a „kotyogóst”. Hagyni, hogy az aromája betöltse a lakás összes kis zugát, elkészíteni a saját módszerünk és igényeink szerint, úgy, ahogy a legjobban szeretjük, s elindítani a napot. Szánni néhány pillanatot a reggelünkből, arra, hogy átgondoljuk a terveinket, teendőinket és felkészüljünk az eseménnyel dúsított napunk hátralévő részére.

14b2dda8a34fbe5b027ab5e93dadf378

Ma már rengeteg kávékülönlegességgel találjuk szembe magunkat, így kívánságunknak megfelelően tudunk választani. Néhány éve még a cappucino is érdekességnek számított ezen a téren, most pedig úgy érezhetjük a választék határtalan, mint a csillagos ég. Ihatsz koffeinmenteset vagy alkoholosat is, latte macchiato-t, melange-t, frappé-t, ristretto-t, pharisaer-t és még ezernyi finomságot.

73029e9b27c0c934a7d7ff30f41aecf2

Sok téveszme terjedt el a kávéról, ami meggátolja az embereket a fogyasztásában, de egy dolog biztos, nem kell mindent elhinni, amit hallasz, vagy elolvasol. A kávénak is megvannak a maga kártékony és jótékony hatásai, de mértékkel bátran fogyasztható.

0848ca7b96fb1a540dfbb717ef30b86e

Mi azt valljuk, hogy az az idő, legyen az reggel, egy jó ebéd után, vagy este, amíg elfogyasztod a kávéd, teád, kakaód, gyümölcsleved szóljon Rólad. Megoszthatod ezt a pár pillanatot a családoddal, a barátokkal, a pároddal, vagy teljesen egyedül. A hangsúly azon van, hogy ebben a rohanó világban is kell találni néhány percet, amit értékelsz és ami, a tiéd.

f547d00fa6d8d4294572952782e66c89

Képek forrása: Pinterest

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

Egy gyors és finom csirkemell variáció

A hétvégén tartottuk a férjem 40. születésnapját és megünnepeltük,