Mercedes-Benz Fashion Week – A kifutó legjobbjai

Mercedes-Benz Fashion Week – A kifutó legjobbjai

- Kategória: DIVAT
IMG_4508

Idén hetedik alkalommal választották meg az Iparművészeti Múzeumban helyet kapott Gombold Újra! döntőjén a régió legjobb tervezőit.

A Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe-ot – ami Európa egyik legnagyobb divateseménye – idén is a Gombold újra! döntője zárta le. Lévai Zsófiát választották a legjobb magyar tervezőnek, a nemzetközi tervezőnek járó Design Visegrad! Díjat pedig Piotr Popiolek nyerte el, aki Lengyelországból érkezett hozzánk az eseményre.

A Mercedes-Benz az egyedüli olyan autóipari résztvevő, amely komolyan foglalkozik a divattal, ennek háttere is, hogy kollektív stratégiájának fontos részét képezi a divatszponzoráció. 1995-ben került sor az első alkalomra, amikor a híres márka a nevét adta a divathetekhez. 22 éve már, hogy részt vett névadóként az ausztrál divateseményen, idén pedig már 40 ország, körülbelül 50 platformján tölt be szponzorációs szerepet.

A nemzetközi divathetek naptárában is helyet kapott sorozat a Mercedes-Benz Hungária Kft. és a Design Terminál virágzó partnerségének idén harmadik évfordulóját ünnepelte. 2017-ben már három naposra nőtte ki magát az esemény, ami remek kiegészítő programokkal is várta az érdeklődőket, maga a rendezvény pedig a CAFé Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programsorozat része volt.

A legelső „Gombold újra! Divat a magyar” pályázatot és divatshow-t 2011 tavaszán a magyar EU-elnökség kiemelt kulturális eseményeként rendezték meg. A nemzetközi zsűri a közel száz pályázat beérkezése után több körben választotta ki azt a tizenöt döntőst, akik a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe-on mutathatták be a smart fashion tematikájú kollekcióikat. 

Mi pedig elhoztuk nektek a legkülönlegesebb és talán a legkihívóbb összeállításokat. Ezeket 2018 tavaszán és nyarán, ha elég bátor vagy és bevállalod, már büszkén viselheted, hiszen a kifutó legemlékezetesebb darabjai voltak.

37BN520837BN512237BN495837BN491737BN4704

IMG_3891IMG_5189IMG_0934IMG_0283

A rendezvény záróeseményének, a Gombold újra! Közép-Európa pályázat döntőjének jegybevételével a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkáját támogatták a szervezők.

Képek forrása: Sajtóközlemény

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

“Bezöldültek” a divatházak

Az utóbbi időben figyeltem fel erre a jelenségre