Miért menekülnek a férfiak a szerelem elől?

Miért menekülnek a férfiak a szerelem elől?

- Kategória: ÉLETMÓD
792c079aa168da9bf897711dffe1e363

Szerelmes vagyok. Olyan nagyon szerelmes, hogy elfelejtek enni, elfelejtek aludni, sőt elfelejtek lélegezni is. De ő nem szeret. Legalábbis nem mondja. De, ha őszinte akarok lenni, nem is érezteti. Menekül. Előlem. A szerelem elől. Miért?

Miért nem kell neki gyenge, kicsiny lelkem, ami úgy vágyja őt? Miért nem érzi szükségesnek, hogy neki adhassam szívem minden dobbanását? Ha százszor megölelem, százszor elfogadja, ha százszor megcsókolom, százszor viszonozza, még sincs az ölelésében melegség, és nincs a csókjában mennyország. Ő nem adja azt nekem, amire áhítozom. Nem adja azt nekem, amit én nyújtok neki. Az övé vagyok, a meztelen testem titokzatossága, az agyam buja észjárása, a lelkem csendes pislogása mind az övé. Cserébe én mit kapok? Visszafojtott sóhajokat, kimondatlan szavakat. Újabb és újabb lökéseket, amikkel próbál távol tartani. A hadakozás, ami bennem zajlik már-már felőröl. Kívánom az egész lényét, de talán neki én nem vagyok pótolhatatlan. Talán fel kellene adnom a harcot vele szemben, talán a félelme, ami meggátolja őt, hogy szeressen, erősebb nálam. Lehetséges, hogy esélyem sincsen ellene. Annyit ad, amennyit tud. Mindig ezt mondja, ezzel hasítja törött szívem még apróbb darabokra, mert én tudom az igazát. Nem ennyit tud, egyszerűen ennyit akar nekem adni. Ennyit szán nekem. Ennyit szán kettőnknek.

Mellette soha nem lelek majd boldogságra. Folyamatos kergetőzés ez az érzéketlen kapcsolat, minden ajtó nyitva áll, de mind zsákutcába vezet. Nem nyílik meg nekem, nem árulja el, mi bántja, mi tartja vissza, hogy az enyém legyen. Mi hiányzik, hogy eggyé váljunk? Azonnal elszalad, ha tesz felém egy lépést. Súlyos terheitől képtelen elszakadni, értem sem áldozza fel őket. Leírhatatlan érzéseim bűvkörébe zárnám, ha hagyná, én boldoggá tenném, ha engedné. Megmutatnám, hogy ez a valami, amit úgy hívnak szerelem, képes őt szabaddá tenni. Ha meghallgatna, elárulnám, hogy nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik. Ha nyújtaná a kezét, megfognám és nem engedném el többé. Soha többé.

fa4c4494714a7437fe97e3c39e18bdfd

Képek forrása: Pinterest

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

Levél a fogyatékkal élőkért

Megszületett. Nem kérte az életet, azt sem kérte,