Legfinomabb olasz pizza recept

Legfinomabb olasz pizza recept

- Kategória: GASZTRONÓMIA
391e3c47fbe289cc5acd842872e5d4e5

Az emberek 99%-a rajongásig oda van a pizzáért. Bár az elkészítése egyáltalán nem nehéz, kicsit időigényes, így csak akkor fogj neki, ha a családod tud még néhány órát várni, mire az olasz finomság terítékre kerül. Az igazi olaszpizza titka, amit nagyon kevesen tudnak: a jó pizzatésztát kétszer keleszteni!

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál tengeri só
  • 3-4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 5 dkg élesztő
  • 1/2 liter víz
  • 1 kg liszt (lehetőleg olasz, jó minőségű)
  • pizzaszósz/paradicsomszósz
  • feltétek kívánság szerint
  • sajt

Elkészítés:

Keverd el az élesztőt némi langyos vízben! A lisztet borítsd egy tálba, formálj belőle hegy alakot, a belsejébe pedig vájj egy lyukat, ahová öntheted az élesztőt! Futtasd fel, majd keverd össze a liszttel! Add hozzá a sót, az olívaolajat és a maradék vizet! Az átlag kelt tésztáknál keményebb állagú tésztát kell kapnod, a lényeg, hogy tömör és homogén legyen, hiszen így biztos, hogy nem fog kilyukadni!

Ezután jön a legfontosabb rész: a kettős keltetés! 24°-26° fokos meleg helyen, konyharuhával letakarva keleszd! Ha mindent jól csináltál, ennek négy órán át kell tartania.

Ha megvagy, oszd cipókra és lisztezett deszkán, a közepéből kiindulva formázd! Nyújtsd 0,5 cm vastagságúra tiszta és sima felületen, hogy ne szakadjon el!

A sütőt melegítsd fel a legmagasabb hőfokon. Olajozd ki a tepsit, tedd bele a tésztát és keleszd meg másodjára is! Ez a folyamat körülbelül 1,5-2 óráig tart, fontos, hogy a tészta 2 cm-re dagadjon! Kend meg a szósszal és 8 percre tedd a sütőbe! Az idő letelte után vedd ki, szórd meg sajttal és helyezd rá a feltéteket, majd dobd vissza a sütőbe 7 percre!

7322b42ff76c7829099dde677b4bbfe5

Képek forrása: Pinterest

 

 

 

 

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

5 budapesti egészséges étterem, ahol tényleg figyelnek az alakodra

Kitchen of Health Bisztró A Kitchen of Health