3+1 forró téli ital, ami megmelengeti a lelkünket

3+1 forró téli ital, ami megmelengeti a lelkünket

- Kategória: GASZTRONÓMIA

A hideg téli időben nincs is jobb érzés annál, mint amikor otthon a kedvenc kötött pulóverünkbe bújunk és bekuckózunk szeretteink vagy éppen a barátaink társaságában. Minőségi időt töltünk együtt, közben élvezzük a havas tájat, a kandallóban ropogó tüzet és jókat beszélgetünk.

Ilyenkor előkerülnek a finomabbnál finomabb italok és forró teák, azonban ha szeretnéd feldobni a hangulatot és mindenkit meglepni egy kis különlegességgel, akkor az alábbi alkoholos italok biztosan nagy kedvenceid lesznek!

Almapuncs

Hozzávalók:

  •  1 liter 100%-os almalé
  •  narancshéj
  •  citromhéj
  •  2db egész fahéj
  •  1 teáskanál méz
  •  6 db szegfűszeg

Elkészítés:

Hámozd meg a citromot és a narancsot! A héjakat tedd egy edénybe és öntsd bele az almalevet, majd add hozzá a fűszereket is!  Forrald fel az italt, majd almakarikákkal, melegen tálald és ízesítsd  mézzel vagy cukorral!

almapuncs

Tipp: előre lefagyasztott, fahéjas almakarikákkal isteni!

Klasszikus puncs

Hozzávalók:

  •  ½ liter vörösbor
  •  80ml rum
  •  2,5 dl narancslé
  •  3 evőkanál méz
  •  fahéj, szegfűszeg

Elkészítés:

A bort, a rumot és a frissen facsart narancslevet melegítsd fel! Ha szeretnéd, hogy maradjon alkoholtartalma, akkor semmi esetre se forrald össze! Add hozzá a fűszereket, a mézet és máris tálalhatod!

puncs

Tipp: Hidegen, erdei gyümölcsökkel megbabonázva is elképesztően finom!

Forró karamellás tej:

Hozzávalók:

  •  2 dl tej
  •  1 evőkanál cukor vagy nádcukor

Elkészítés:

Elsőként karamellizáld a cukrot, majd, amikor már kellően folyós állagú, óvatosan öntsd hozzá a tejet!

karamell

Tipp: Díszítsd jó nagy adag tejszínhabbal, szórj rá színes cukrot, pillecukrot vagy karamellás öntetet! Ennek az egyszerű italnak garantáltan óriási sikere lesz!

+1 A közismert forralt bor

Hozzávalók:

  •  1 üveg ( kb. 750ml) minőségi vörösbor
  •  2 db fahéjrúd
  •  szegfűszeg ízlés szerint
  •  cukor ízlés szerint

Elkészítés:

Melegítsd fel a bort, közben add hozzá a fűszereket és a cukrot! Fogyasztás előtt mindenképpen szűrd le!

mulled

Tipp: Dobd fel az italt málnával vagy erdei gyümölcskeverékkel és szervírozz hozzá kiskanalat! Dekorációnak szuper ötlet a csillagánizs és a fahéjrúd, de ha némi mézeskalácsot is teszel mellé, a barátaid imádni fognak!

Fotók: Pinterest

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

Egy gyors és finom csirkemell variáció

A hétvégén tartottuk a férjem 40. születésnapját és megünnepeltük,