A divatmágnánsok botrányos élete – 5 meghökkentő tény a világ leghíresebb tervezőiről

A divatmágnánsok botrányos élete – 5 meghökkentő tény a világ leghíresebb tervezőiről

- Kategória: DIVAT
Domenico-Dolce-and-Stefano-Gabbana

Domenico Dolce és Stefano Gabbana

(kép forrás:artpartner.com)
(kép forrás:artpartner.com)

Pár évvel ezelőtt a Dolce&Gabbana divatház vezetőit azzal vádolták, hogy egy luxemburgi, Gado néven futó fiktív vagyonkezelő révén elsumákolták az egy milliárd eurós bevétel után fizetendő 200 millió euró befizetését az államkasszába. A tervezőpárost 18 hónap börtönbüntetésre és több mint 550 ezer dollár bírság befizetésére ítélte az olasz bíróság. Később szerencsére felmentették a designereket, így a divatház is megmenekült a bukástól.

Roberto Cavalli

(kép forrás:famousfashiondesigners.org)
(kép forrás:famousfashiondesigners.org)

Sok tervező kollekcióján háborodtak már fel különböző vallási csoportok, de Roberto Cavalli-nak egyszer sikerült a világ összes hinduját maga ellen fordítania. Egy alsónemű-kollekciójának bemutató darabjain hindu istenek ábráit jelentette meg, ami hatalmas felháborodást keltett. Nagy-britanniai hindu csoportosulások azt nyilatkozták, hogy Visnu isten, Rama és Devi Szvaraszvati istenek képei bikiniken olyan, mintha Jézus képét jelentetnék meg provokatív alsóneműkön. Cavalli később bocsánatot kért.

Marc Jacobs

(kép forrás: niche.style)
(kép forrás: niche.style)

Valószínűleg minden divatmágnánst értek már kissebb-nagyobb lopások, ez szinte elkerülhetetlen. Azonban Marc Jacobs 2012-es tavaszi-nyári kollekcióját röviddel a bemutatója előtt lopták el egy teherautóból Londonban. A lopás hátterében valószínűleg hamisítók állhattak, akik több millió dollárt érő Lous Vuitton darabokat tulajdonítottak el.

Donna Karen

(kép forrás:showstudio.com)
(kép forrás:showstudio.com)

A tervezőnő nagy port kavart maga körül egy közleményével, amit a szexuális zaklatásokkal megvádolt Harvey Weinstein védelmében tett. Karen nyilatkozata szerint a kihívó ruhákban járkáló nők a hibásak a szexuális zaklatásokért. Később a designer ugyan bocsánatot kért, de egy ilyen mondatot szinte lehetetlen teljesen lemosnia magáról…

John Galliano

(kép forrása: spindlemagazine.com)
(kép forrása: spindlemagazine.com)

A Dior egykori tervezőjének 2011-ben ért véget karrierje egy botrányos videofelvétel miatt. Galliano a videoban Hitlert dicsőítette és antiszemita megjegyzéseket tett, amiket egy olasz pár vett fel egy párizsi bárban. Nem csak a Dior tervezői pozíciójától búcsúzhatott, hanem komoly pénzbírságot is kellett fizetnie.

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

“Bezöldültek” a divatházak

Az utóbbi időben figyeltem fel erre a jelenségre