És ti hogy cirógatjátok egymást?

És ti hogy cirógatjátok egymást?

- Kategória: SZERELEM
maroka1

A: Ruha alatt B: Ruhán keresztül C: Sehogy

Ne ijedjen meg senki: ebből hál’ Isten nem lehet messzemenő következtetéseket levonni – nincs semmi baj a kapcsolatotokkal, ha a C variánst választottátok! Minden esetre érdekes dolgok derülhetnek ki, amikor párunkkal megvitatjuk a cirógatás művészetét.

maroka2

Első kérdés: miért jó cirógatónak lenni? Valljuk be, jobban esik kapni, mint adni. Elgémberedett kezek, monoton mozdulatok… S mégis: a testi kontaktus legfinomabb, egyik legintimebb formáját éli át az, aki ujjbegyeivel szerelme hátát megsimogatja egy álmos vasárnap reggelen. Jó lehetőség ez arra is, hogy felfedezzük, mi esik jól a másiknak, mi az, amitől libabőrös lesz, amitől felágaskodnak a piciny pihék.

Tudvalevő, hogy a bőr rendkívül szenzitív érzékszerv,  így a simogatás, cirógatás alkalmával ezen keresztül hasznos visszajelzéseket kaphatunk párunkról: akár egy erogén zóna is bujkálhat a karon, ujjakon vagy a tarkón. Érdemes ezeket komolyan venni, hiszen minőségében – testi és érzelmi szinten is – változtathat a kapcsolat struktúráján. Érzelmi szempontból mindenképpen stresszoldó: ellazít, megnyugtat, elálmosít – ehhez jön az a plusz, hogy ezt az állapotot egy olyasvalaki teremti meg, aki hozzám közel áll. S aki ilyet tud tenni velem, ahhoz még inkább ragaszkodom. Na, és persze viszonozom kedvességét – ezen a vonalon indul el a tudatalattink optimális esetben. Testi szempontból pedig egyértelmű, hova vezetnek a finom, lágy mozdulatok.

A viszonzás nélküli cirógatás bosszantó lehet, ám nem azt jelenti, hogy az odaadás is egyoldalú. A simogatás ezen formája egyértelműen a szeretet, szerelem kifejezésének egy módja. De lehet, hogy párunk nem ezen módjában jeleskedik, hanem cserébe inkább – példa gyanánt – ágyba viszi a reggelit, ami ugyanúgy nagyra értékelendő gesztus.

maroka1

A különbözőségünkről árulkodik – s milyen jó, hogy különbözőek vagyunk – ha mind a ketten másképp csináljuk: egyikünk ruha alatt, másikunk azon keresztül – esetleg sehogy, ugye. Ezek csak mosolyogtató tények, amiken el lehet mélázni azon a bizonyos álmos vasárnap reggelen, csak hogy jól induljon a nap azzal, hogy felfedeztünk még egy apróságot a másikban.

Képek: We Heart It

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

“Majdnem” ezek vagyunk mi

Azt akarom, hogy az egész világ megtudja, hogy