Íme Fördős Zé első szárnypróbálgatásai

Íme Fördős Zé első szárnypróbálgatásai

- Kategória: GASZTRONÓMIA
celeb-vagyok-ments-ki-innen-2014-6-resz_image_8216db0e76d3e2176094cfd08522_16-9

Az ország legnépszerűbb gasztrobloggere, az RTL Klubon futó Konyhafőnök zsűrije, de szerepelt a Celeb vagyok, ments ki innen! 3. évadjában is. Ami a print médiát illeti, magazinjával és szakácskönyvével (Megúszós kaják) egyaránt találkozhatunk az üzletekben.

Fördős Zé elmondása szerint csődbe ment az éttermük, anyagi válságban voltak, amikor az öccsével egy akkoriban híres magyar főzőműsort néztek, és arról beszéltek, hogy mennyire gagyi, ennél sokkal izgalmasabbat tudnának csinálni. Ezen felbuzdulva videóblogot indítottak Szárnyas ízvadász néven, amiről az gondolható, hogy kizárólag szárnyas húsokkal foglalkoznak benne.  főzött, az öccse kamerázta, majd együtt vágták az anyagot.

Bár az akkor még “Zolikám” paplanernyővel érkezett, ezen kívül elég visszafogott a legelső publikált videójuk

Hamarosan egy elektronikai eszközöket gyártó cég fantáziát látott bennük, és elkezdte szponzorálni őket. Nemsokára egy mindenki számára elkészíthető, mégis különleges kajákat bemutató, laza, Jamie Oliver-féle gasztrosorozatot indítottak (Street Kitchen), amire felfigyelt az RTL Klub. Ez a fajta főzőműsor, amiben humorral is fűszereznek, hiánycikk volt az országban; talán mert a klasszikus szakácsokban túlságosan berögzült ez a „csak így szabad viselkedni a konyhában” dolog.

Fördős Zé azonban főállásban sosem dolgozott szakácsként a vendéglátásban, annak idején pincérkedett az éttermükben, de a világgasztronómia művészetét kétségtelenül magában hordozza.

Fotó: rtl.hu

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

Egy gyors és finom csirkemell variáció

A hétvégén tartottuk a férjem 40. születésnapját és megünnepeltük,