Egyszerű nassolnivalók a hideg időre

Egyszerű nassolnivalók a hideg időre

- Kategória: GASZTRONÓMIA
8f19fe474accd14f3c9833680e92ecbb

Nyáron szinte végtelen számú gyümölcsből válogathatunk, ha szeretnénk egy kis vitamint és finomságot vinni a szervezetünkbe, azonban télen kissé nehezebb dolgunk van. Íme két alternatív megoldás arra az esetre, ha már unod a narancsot és a banánt.

Ha nem szeretnénk sok időt az elkészítésre szánni, akkor egyszerűen dobjunk össze egy saját diákcsemege keveréket. Tudom-tudom, a magvak és aszalványok nem tartoznak a legolcsóbb hozzávalók közé, de ezzel is trükközhetünk egy kicsit. Szerezzük be őket piacokon, vásárcsarnokokban. Sőt, keressünk olyan helyet, ahol mi magunk mérhetjük ki őket, így nem csak, hogy nem viszünk haza felesleges mennyiséget, de még a kilónkénti ár is olcsóbb az előre csomagolt változatoknál.

95d43826891d47fa0dc2c446ea6ecba9

 

A következő aduász lehet az alma. Én jobban szeretem a nyáron kapható fajtákat, azonban egy kis fantázia segítségével nem kell beérnünk csupán a szeletekre vágott gyümölccsel. Ha már a piacon járunk, vegyünk egy kicsit kedvenc aszalt gyümölcseinkből, keverjük őket össze egy kis mézzel és zabpehellyel, esetleg barna cukorral, vájjuk ki az egész almák belsejét és töltsük bele. Akár egy kis reszelt narancshéjat és levet is tehetünk bele a még téliesebb ízhatás kedvéért. Helyezzük rá az alma levágott tetejét és süssük meg. Ínycsiklandó nassolnivaló az esti sorozatmaratonhoz.

8f19fe474accd14f3c9833680e92ecbb

 

Képek: Pinterest

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

Egy gyors és finom csirkemell variáció

A hétvégén tartottuk a férjem 40. születésnapját és megünnepeltük,