Ha feleségül mehetnék egy palacsinta bárhoz, megtenném!

Ha feleségül mehetnék egy palacsinta bárhoz, megtenném!

- Kategória: GASZTRONÓMIA
Palacsinta - gondolj rá másképp!Palacsinta - gondolj rá másképp!

Korábban számomra a bank kifejezés nem pénzintézetet jelentett, hanem egy „legendás” szórakozóhelyet Budapest belvárosában. Szégyellem, de itt falun a bankos egyfajta szitokszóként is működött, így amikor a legjobb barátnőm a minap elhívott a Bank3 nevű helyre, óhatatlanul is a régi asszociáció ugrott be. A találkozó után persze minden megváltozott. Vagyis nem minden, mert ha meghallom, most sem a pénzintézet jut először eszembe, de már nem a zselézett hajú, technó zenére ugráló srácokat látom magam előtt, hanem isteni finom palacsintákat belebegni.

Első benyomások

39717_galery_img_1024

Ez a hely egyszerűen zseniális! Tudom-tudom, a “kritika” mindig nagyon szubjektív műfaj, de ha megnézitek a Facebook véleményeket (több mint 200 ember 4,9-es átlagot generált), hasonló kijelentésekkel fogtok találkozni:

Straight FOOD PORN – csak hogy egyet említsek…

A kiszolgálás rendkívül kedves és figyelmes, a pincérek is pontosan tudják, hogy mikor és mire van szüksége a vendégnek. Eső után ide betérni különösen megnyugtató volt, a hely tágas, az egész atmoszféra, és a hangulat is végtelenül kellemes.

Amikor fotózzák a kaját, tudod hogy jó helyen jársz!

39313_galery_img_1024

Ezt mondjuk örök bölcsességként nem merném kijelenteni, de tény, hogy ahol figyelnek a megjelenésre, ott rossz ízekkel nem igen játszanak. Szerencsére a Bank3 palacsintái esetében sem az ellenkezője történt meg.

Palacsintából én eddig vagy amerikait vagy csak a tipik magyart ettem. Talán még a rakott változat volt ebből is a legextrémebb. Az Arany János utcai metrómegállónál található étteremben viszont, több mint 100 féle különleges sós vagy édes palacsinta közül válogathatunk. És ha mindez nem lenne elég, nem csak a választék, de maguk a palik is óriásiak. Én legalábbis soványka lány vagyok, szóval egy 40 centis, felcsavart, majd felkarikázott négysajtos étek majdnem kifogott rajtam. Végül mégse győzött, egy ennyire fincsi vacsorát ugyanis senki nem hagyhat hátra! Egy mellettünk ülő külföldi pár mondjuk kettőt is benyomott egymás után, de azt hiszem ez nem az adag mennyiségének, sokkal inkább milyenségének (FINOM!) szólt.

És hogy mit takar a bár szó a palacsintabárban?

39345_galery_img_1024

Természetesen azt, hogy nem csak enni lehet szupereket, de inni is. A hely bárként is működik, lehet alkoholt kapni, szóval simán lehet itt szolidabb összejöveteleket is tartani. A hely nagysága mondjuk nem nagyon teszi lehetővé, hogy egy 20 fős társaság lerabolja  a helyet, de barátokkal, barátnőkkel való találkákhoz vagy egy jó borozáshoz tökéletes választás. Ha pedig nem alkoholra vágyunk, állati finom házi szörpökkel és limonádékkal csillapíthatjuk szomjunkat. ♥

Az árak teljesen korrektek, főleg egy belvárosi különlegességhez képest. Tájolása miatt ráadásul megközelítése is rendkívül egyszerű. Vagy ha a Bazilika még mindig túl messzinek tűnne, érdemes követni, hogy merre jár épp a Bank3 Palacsintruck-ja.

Pacsi a séfnek!

Elérhetőség:
BANK 3 PALACSINTA BÁR
1054 Budapest, Bank u. 3
+36 (1) 788 2775
web: www.bank3.hu
Facebook: www.facebook.com/bankharom

fotók: Bank3

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

Egy gyors és finom csirkemell variáció

A hétvégén tartottuk a férjem 40. születésnapját és megünnepeltük,