Egy kis emlékeztető Demi Lovato-tól: ”Semmi gond nincs azzal, ha felszedsz pár kilót”

Egy kis emlékeztető Demi Lovato-tól: ”Semmi gond nincs azzal, ha felszedsz pár kilót”

- Kategória: ÉLETMÓD
demi-lovato-fabletics-campaign-side-stretch

Egy olyan világban élünk, amely élteti a diétát és retteg a hízástól, de ez a hozzáállás rettenetesen kockára teszi a fizikai és a mentális egészségünket is. Az étkezési zavarok egyik leghíresebb túlélője, Demi Lovato énekes-színésznő minderről első kézből tud mesélni – nemrég Twitteren nyílt meg rajongóinak a fotózások és az ön-éheztetés kapcsolatáról.

Demi-Lovato-Fabletics-2017-billboard-1548

Undorítónak érzem magam a mai fotózáson, mégis azt választottam, hogy elfogadom, amit látok, hiszen úgy szeretem magamat, amilyen vagyok, és a ti szeretetetek és támogatásotok segít át az ilyen pillanatokon. Ha ti is szenvedtek, ne felejtsétek el: ha én meg tudom csinálni, ti is képesek vagytok rá!” – írta az énekesnő egy hosszabb tweetjében.

Azt is elmagyarázta, hogy ez egy hosszas döntés volt számára, hogy feladja a diétázást, és inkább felszed helyette pár kilót. ”Már nem vagyok hajlandó megvonni magamtól a nassolnivalókat (persze csak mértékben), híztam is pár kilót, mióta abbahagytam a diétát, de ezzel együtt feladtam az állandó stresszelést is, amiatt, hogy éppen mit eszem, nem akarom, hogy a rajongóim ezt lássák, mint példa. Soha többé nem fogok leereszkedni néhány falat étel miatt!

demi-lovato-fabletics-collaboration-2017-a-billboard-1548-1

Deminek abszolút igaza van, a diétázás nemcsak hogy nem működik, hanem nem is jó az egészségnek sem. Egy 2007-es kutatás kimutatta, hogy a legtöbb fogyózó nemcsak, hogy visszatér az eredeti súlyához, ahogy a diéta véget ér, hanem még inkább hajlamos lesz a hízásra. Hozzátenném, hogy a túlzott odafigyeléssel óriási tápanyaghiány léphet fel a szervezetben, ez nagyjából azt jelenti, hogy hiába edzel mellette, az izmok egyszerűen képtelenek felépülni maguktól. Sőt, még a cukorbetegségre is nagyobb esélyed lesz, és a vérnyomással is problémák lehetnek a jövőben.

És persze még egy ok, amiért nincs semmi gond egy kis felesleggel: a boldogságot és az egészséget nem kilóban mérik! Demi Lovato pedig erre egy tökéletes, követendő példa.

Fotók: Demi Lovato x Fabletics

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

Levél a fogyatékkal élőkért

Megszületett. Nem kérte az életet, azt sem kérte,