Érzelmes produkciók és Bruno Mars hatalmas győzelme – ilyen volt a 60. Grammy-gála

Érzelmes produkciók és Bruno Mars hatalmas győzelme – ilyen volt a 60. Grammy-gála

- Kategória: BLOG
grammy-60th

Hatalmas zenerajongó vagyok, így senki nem lepődött meg, amikor tegnap megemlítettem, hogy az előző évekhez hasonlóan egész éjjel fent maradok, csak azért, hogy élőben nézhessem az arany gramofonok átadását a Grammy díjkiosztón.

Hiába is próbálnám összefoglalni a zeneipar immár hatvanadik alkalommal megrendezésre került, legfontosabb eseményének egészét úgy, hogy közben ne hagyjak ki semmit – szinte lehetetlenre vállalkoznék. Ehelyett inkább összegyűjtöttem az est (pontosabban a hajnal) legemlékezetesebb, legkiemelkedőbb pontjait, amikor a leginkább éreztem, hogy 2018-ban is megérte bevállalni a kialvatlanságot a ceremónia miatt.

Kesha szívszorító produkcióval készült

Az énekesnő újabb mérföldkövet ért el, amikor a Grammy színpadán előadta Praying című dalát, maga mögött több kolléganőjével. Többek között Cindy Lauper, Camila Cabello és Bebe Rexha is csatlakoztak a performanszhoz, aminek üzenete a következő volt:

#MeToo

Én nem bírtam ki könnyek nélkül – és nagy eséllyel ti sem fogjátok.

A country-sztárok a terrortámadások áldozataira emlékeztek 

Ariana Grande tavaly májusi, manchesteri koncertjén, valamint a Las Vegas-i country-fesztiválon történt terrorcselekmények áldozatai előtt tisztelgett a Brothers Osborne, Eric Church és Maren Morriss, amikor közösen előadták Eric Clapton Tears in Heaven-jét.

Pink visszafogott, de jelentőséggel teli fellépéssel készült

Bár a rock-királynőtől nem állnak távol a látványos színpadi elemek, Pink most visszafogta magát, és egyetlen mikrofonállvánnyal, oldalán jelnyelvi tolmáccsal adta elő a Wild Hearts Can’t Be Broken-t.

Logic, Alessia Cara & Khalid – 1-800-273-8255

A három előadó a Grammy-re is elvitte az érzelmes balladát, aminek címe az amerikai Nemzeti Öngyilkosság-megelőző Forróvonal telefonszáma lett. A fellépéshez öngyilkossági kísérletek túlélői csatlakoztak, akik fehér pólót viseltek, rajta pozitív üzenetekkel, a végén pedig Logic a női mozgalmak, bevándorlás és diszkriminiáció témáját is érintve tartott rövid beszédet.

Lady Gaga érzelmes fellépése

Az énekesnő hatalmas csodaruhában ült zongorához a produkció erejéig, amit elhunyt nénikéjének, Joanne-nak, valamint a Time’s Up mozgalom támogatására szentelt.

Kiskutyák!

A rengeteg érzelem mellett megfér egy kis cukiság is: kétségkívül a gála legédesebb momentuma volt, amikor James Corden “vigasz-kiskutyákat” kezdett osztogatni a Legjobb komikus-album kategória jelöltjeinek, akik elől Dave Chappelle megszerezte a legjobbnak járó díjat.

Fotó: The Daily Dot
Fotó: The Daily Dot

Bruno Mars hatalmas sikerei

Mondhatjuk, hogy a gigasztárra díjeső hullott, hiszen hét trófeával, így pedig az idei Grammy legsikeresebb előadójaként térhetett haza. Ez annyira nem is meglepő, hiszen legutóbbi lemeze, a 24K Magic egyszerűen zseniális, amit immár az is bizonyít, hogy az alkotás lett Az év albuma. Bruno a további jelölteknek, valamint a zenei stílusára befolyással lévő “hősöknek” ajánlotta az elismerést.

Fotó: Bloomberg
Fotó: Bloomberg

A nyertesek teljes listája IDE kattintva elérhető!

Kiemelt kép: CNET

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

Hiányzol

Kapcsolatunk egy hosszú várakozás után alakult ki, ismeretlennek