5+1 retro édesség, ami visszahozza a gyerekkorunkat

5+1 retro édesség, ami visszahozza a gyerekkorunkat

- Kategória: GASZTRONÓMIA
sweets

Kaktusz jégkrém és golyórágó: kinek ne jutna ezekről eszébe a nagymamánál töltött hétvége? Nézzük csak, milyen édességek azok, amelyek nevének hallatán a homlokunkra csapunk, és azt mondjuk: de hiányzik!

A kilencvenes években voltam kisgyerek, amikor még mindig hatalmas divat volt a télifagyi, amivel engem ki lehetett üldözni a világból. A vékony tölcsérben lévő sűrű vajas, kakaós krém azonban sokak kedvence volt. Amikor egész télen nem szabad fagyit enni, egy kellemes kis illúziót nyújt a hideg édesség rajongóinak.

c36d103a498e1cbcb58cff19c47f7caf

Ki ne emlékezne a hosszú csomagolásban kapható golyórágóra? Az íze annyira hamar elment, hogy rengeteget kellett belőle enni, de buborékfújásra kiválóan alkalmas volt.

017c22cfc897b348f54552604fb948d7

Ronda és finom – sokan fel tudjuk még idézni ezt a szállóigévé vált ikonikus szlogent, mely nem máshoz tartozott mint a Chokitohoz. Belül karamellás krém, majd puffasztott rizs réteg, kívül pedig csokoládé: ebből állt össze az az utánozhatatlan ízkombináció, melyet a mai napig többen hiányolnak.

1503480_01

Iskolai szünetekben gyakran alakult ki verseny abból, ki tudja tovább a szájában tartani azt az irdatlanul savanyú cukrot, amely a Fini Boom nevet viselte.

81MdA2HtfsL._SL1500_

Tegye fel a kezét, aki a kisbolt mélyhűtőjéből mindig a Kaktus jégkrémet vette ki! Igen, rengetegen megőrültünk a zöld bevonattal büszkélkedő gyümölcsös finomságért.

CIKK_CIKK_kakuts700x350-700x350

Ha már jégkrém, akkor nálam a Málna-bálna volt a sztár. Bárkinek említem, senki nem emlékszik rá (a Google sem igazán). Bevallom, a legkevésbé sem volt málna íze, a minősége sem volt a legjobb, de én mégis mindig ezt kértem, ha anyukám megkérdezte a boltban, hogy milyen jégkrémet szeretnék.

asdglékdsafglkfdh

 

Képek: nasi-ajándék blog, amazon UK, Magyarország kúl, eFacil, Nelan Food Kft., Beachcombing’s Bizarre History Blog

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

Egy gyors és finom csirkemell variáció

A hétvégén tartottuk a férjem 40. születésnapját és megünnepeltük,