Farsangi tippek Gila Olga sminkmestertől 

Farsangi tippek Gila Olga sminkmestertől 

- Kategória: SZÉPSÉG
IMG_9648.jpg k (1)

Szakadjatok el idén a megszokott jelmezektől, és merítsetek ihletet Gila Olga sminkmester, filmes-színházi maszkkészítőtől. Kreációiban tündérek, manók, csodás és ijesztő lények egyaránt megjelennek, nektek csak annyi a dolgotok, hogy bátran kísérletezzetek és tündököljetek a nemzetközileg is elismert szakember inspirálta sminkekben, fejdíszekben.

– Az évnek ez az időszaka az egyik kedvencem, hiszen farsang idején sokkal több lehetőségem van kibontakozni. Az emberek pedig egyre bevállalósabbak, így bátran viselik a látványosabb sminkeket, kiegészítőket. Jöhetnek a tollak, selymek, csipkék, de a vadabb stílusú make up-ok és hatalmas műszempillák is – mesélte Gila Olga, aki most néhány tippet ad arra, hogyan változhatunk át mi is elegáns tündérré vagy épp egy merészebb indiánlánnyá egy-egy jelmezes buli erejéig.

IMG_9700-2.jpg k (1)

Olga a Csongrád megyei Szegváron él, de munkája gyakran szólítja Budapestre, vagy épp külföldre. Már Kaliforniában is ismerik a nevét, hiszen kreációi egy ottani magazinban is megjelentek. Ha dolgozik, fáradhatatlannak bizonyul, legyen szó egy sminkről, melynek elkészítése 11 órába telik vagy épp a George Cukor amerikai filmrendező életét bemutató film forgatásáról.

– Ha igazán látványos sminket szeretnénk készíteni magunknak, használjunk színházi- illetve testfestékeket. Ezek a legnagyobb pigment tartalmú anyagok, amelyek garantálják az élénk, vibráló színeket. Az általunk választott árnyalatok mellé mindig vásároljunk fehéret és feketét is, mert ezekkel csodásan tudjuk keverni, élénkíteni, árnyalni a festést. Szemhéjporokból mindig matt variációval dolgozzunk, mert sokkal élénkebb színeket eredményeznek – tanácsolja Olga, akinek legújabb munkáját a pávatollak színei ihlették, amelyeket ajándékba kapott. – Egyszerűnek tűnhet a feladat, de korántsem volt az. Annyi szín és árnyalat jelenik meg ezekben a mesés tollakban, és óriási kockázat rejlik bennük, hiszen elég, ha csak egyetlen szín nem stimmel a sminkben, ez pedig megöli az áhított harmóniát – mesélte a sminkmester.

Azt mondja, hogy ha otthon hasonló fejdíszt szeretnénk készíteni, akkor biztosan szükségünk lesz ragasztópisztolyra, hobbiragasztóra, drótra, dróthálóra, selyemvirágokra, strasszokra, de a lehetőségek száma szinte végtelen. – Érdekes, nagy fejdíszekhez készíthetünk dróthálóból vázat, amelyet beboríthatunk bármilyen anyaggal, csipkével, tollakkal. Egy dögös indiánlánynak elég néhány izgalmas fonat tollakkal és gyöngyökkel. Ha különleges hajszínre lesz szükségünk, választhatunk parókát is, de sokkal kényelmesebb viselet, ha a saját hajunkat fújjuk be kimosható, színes hajspray-vel. Ezek valóban lejönnek egy hajmosással – osztotta meg a tökéletes farsangi viselet titkait.

Azt is elárulta, hogy minden esetben maga készíti a fejdíszeket is. Amíg ezen dolgozik, körvonalazódik a fejében a végeredmény, de a smink minden esetben improvizatív. Korábban elpróbálta fotózás előtt a munkáit, de a fotózáson egészen más lett a végeredmény. – Rá kellett jönnöm, hogy szeretek improvizálni. Az adott pillanat visz magával, imádom ezt az állapotot – mesélte.

Ti is tegyetek így, hagyjátok, hogy a fantáziátok sodorjon titeket, és tündököljetek úgy a farsangi buliban, mintha Gila Olga álmodta volna meg a külsőtöket!

Képek: Bódi Piroska, Fekete Róbert

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

Sminkelés sietős napokon

Néha nincs időnk, vagy éppen kedvünk sminkelni reggel,