A legelső az elhatározás! – Pásztor Gina kulisszatitkai

A legelső az elhatározás! – Pásztor Gina kulisszatitkai

- Kategória: ÉLETMÓD
Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset

Amikor felkelsz reggel és az elhatározásnak csak halvány árnyéka suhan mögötted, hogy az ízletes zabkása reggelid előtt, még kocogsz egyet. A nagy döntések háta mögött mindig áll  – általában egy ember – valami, ami akkorát lök rajtad, mint egy megtermett ló. Ez attól is függ, melyik szinten vagy épp, mert olykor elég, ha csak a válladra teszi a kezét és elindít az elhatározás útján.

Hogyan kezd a legelejéről? Mindenki a mélyéről megy felfelé, senki nem a toronyban áll az első lépés után. Mik azok az apró kis kulisszatitkok, azok a bizonyos összetevők, amik előre visznek? Mindenkinek más, de Pásztor Gina most elárulja az ő fortélyait és történetét arról, hogyan valósította meg álmát és, hogyan használta okosan a lehetőségeit, hogy mi inspirálta őt és ő, hogyan inspirál másokat. Gina, aki nem ismerné, a VM Model egyik gyönyörű felfedezettje, elmeséli nekünk, hogy lépett ki az Instagram világából, hogyan lépte át a magasabb lépcsőfokokat és, hogyan sikerül a mai napig embereket inspirálnia.

1. Hogyan kezdődött a modellkarriered? Felfedeztek, vagy te kerested a szakma titkát?

Már kiskoromban is szerettem, ha fényképeznek, hat éves lehettem, amikor a nagymamám ruháiban pózoltam a kerti filagória korlátján.

Ahogy telt az idő, elkezdtem magamról készíteni a képeket és töltöttem fel őket a közösségi oldalakra, több magyar ügynökség is megkeresett, hogy szerződjünk, de végül az egyik volt osztálytársnőm által kerültem a VM-hez.

318738_619105451451837_818469599_n

2.Milyen volt a kezdetekben modellcégnél dolgozni? Mennyire volt lelkileg megterhelő vagy minden kis részét imádtad a munkádnak?

Tizenhat évesen kerültem az ügynökséghez. Az elején sokáig megfelelési kényszerem volt, főleg az alakommal kapcsolatban. Nehezen illeszkedtem be kisvárosi lány létemre, főleg hogy kicsit több önbizalmam volt a kelleténél. Mindig is nagy szám volt, de a modellkedésben rengeteg pofont kaptam, ennek köszönhetően megtanultam mikor adhatok hangok a véleményemnek. Nem egyszerű szakma ez, sokszor érzi magát egyedül az ember, de évről évre egyre jobban megerősödtem lelkileg és könnyebben vettem az akadályokat.

3.Hogyan küzdötted le a nehézségeket az életed és a munkád során? Ki és mi volt a te inspirátorod?

Valahogy mindig úgy alakult az életemben, hogy olyan emberekkel kerültem kapcsolatba, akik átsegítettek a nehéz időszakaimon. Hiszek a sorsban és Istenben! Nem tudhatjuk, mikor vagyunk fent, ha lent még nem jártunk. Akárhányszor valami negatív történik az életemben, tudom, hogy utána valami jó követi majd.

Ki volt az inspirátorom? Az édesanyám. Rengeteg erőt merítek abból, hogy ő mindig hisz bennem és támogat akármiről is legyen szó.

red01 másolat

4.Mikor kerültél fel az Instagramra? Ez is szerepet játszott az ismeretséged növelésében?

Amikor 2014-ben regisztráltam az Instagramra nem is sejtettem, hogy milyen lehetőségeket rejt magában. Akkoriban még a social media nagyon gyerek cipőben járt, meg sem fordult a fejemben, hogy ennyi emberhez “szólhatok” majd egyszer…

Nagyon hálás vagyok azoknak, akiket érdekel az életem és a munkásságom. Egy-két éve kezdtem el ezzel komolyabban foglalkozni, volt egy pont, amikor hirtelen növekedni kezdett a követőim száma és nagyon meglepődtem, ahogy erre a közvetlen környezetem reagált. Elképesztően pozitívak voltak és támogattak!

Akik nem ismernek, sokszor másnak ítélnek meg a képeimről, mint amilyen valójában vagyok, de sajnos a videoblogra eddig nem volt kapacitásom. Fontos számomra hogy pozitív véleménnyel legyenek rólam az emberek, talán ebben segített az az egy-két live, amiben látták milyen vagyok valójában.

Rengeteget segített a modellkedésben, sok munkát az Instagram közreműködésével kaptam meg!

 

5.Így már több ember megtalálhat téged. Sokan felveszik veled a kapcsolatot, hogy segítséget kérjenek, edzéshez, modellkedéshez, vagy egészséges étkezéshez?

Sokan írnak, igen. Fiúk és lányok egyaránt. Örömmel segítek mindenkinek, ahogy az időm engedi!

Talán a legemlékezetesebb számomra, amikor egy anorexiás lány fordult hozzám, hogy adjak neki pár tanácsot az étkezéssel kapcsolatban. Nagyon jól esik, hogy ilyen bizalommal fordulnak hozzám az emberek!

6.Te magad mennyire figyelsz oda az étkezéseidre? Mi a te titkod e téren?

Félig alföldi lány vagyok, imádok enni! Imádom a szaftos, ízes, csípős ételeket, na és az édességet talán még jobban! Nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, sokszor elcsábulok, de a fő étkezéseimben mindig törekszem, hogy egészségesek és változatosak legyenek. Szerintem a titok az, hogy mindent lehet, de mértékkel!

7. A következő kérdést mindig felszerettem volna tenni egy igazi modellnek. Te mit gondolsz a mai modellvilágról? Szerinted mik azok az elvárások, amik már természetellenesek egy modellel szemben, vagy van-e egyáltalán olyan?

Hmm… Erre kérdésre nagyon sokáig gondolkoztam a válaszon!

Vegyes érzelmeim vannak a mai modellvilággal kapcsolatban. Egyrészt örülök annak, hogy léptünk egyet a telt és a csinos nők irányába, úgy érzem már nem olyan merevek az elvárások, mint pár évvel ezelőtt. Másrészt, még mindig nem eléggé! Említettem már korábban hogy nekem mennyire sok szenvedéssel járt folyamatosan megfelelni a méreteimmel, de soha nem voltam elég vékony. Csak remélni tudom, hogy egyszer ez megváltozik és végre a modell nem egy bábu lesz, hanem egy igazi hús-vér ember, akit azokkal a kis zsírpárnákkal és természetes adottságokkal is elfogadnak majd!

8.Mit tanácsolnál egy újrakezdőnek? Aki tegyük fel, eddig lusta életmódot élt és szeretne változtatni az életén, többet szeretne mozogni, csinosítani szeretné az alakját (legyen vékonyabb vagy teltebb) azon akar dolgozni, hogy újra szeresse önmagát és a testét. Hol vannak a kezdeti pontok?

A legelső az elhatározás! Elhatározom, hogy minden második nap elmegyek futni, vagy elhatározom, hogy nem megyek cukrászdába. Bármiről is legyen szó, a cél lebegjen a szemünk előtt, ha elgyengülünk, ami egyébként nem egyszerű… Aztán telik az idő és megszeretjük, megszokjuk!

Én soha nem sportoltam versenyszerűen, nem volt az edzés az életem része kis korom óta. Ezeken a kezdeti nehézségeken én is átestem NEM EGYSZERŰ, de aztán jön egy pont, ami elképesztően jó érzés; amikor kihagysz egy edzést és azt érzed, hiányzik és onnantól kezdve nincs megállás!

Az étkezéssel nekem mindig gondjaim voltak, mivel tini koromban mindig vékony akartam lenni, így óriási testkép zavarom lett. Ötven kilósan is azt mondogattam magamnak, hogy dagadt vagyok, mert nem vagyok egy fogpiszkáló, mint a többi lány, akikkel együtt dolgoztam. Közben pedig a “normál” emberek szörnyülködtek mi történt azzal a majdnem tíz kilóval nehezebb lánnyal, akit előtte ismertek. Rengeteget szenvedtem emiatt! Aztán eljött az idő, amikor már nem érdekelt. Régen folyamatosan azon görcsöltem miből mennyit eszek, mert biztosan rám fog rakódni. Miután nem foglalkoztam ezzel annyit érdekes, de nem híztam többet. Mai napig így van ez, tényleg elképesztő mennyit számít, hogy az ember pszichésen még rá tesz egy lapáttal.

A konditermes edzést soha nem engedték, mert attól izmosodnak a lányok és ezáltal nagyobbak lesznek a méreteik. Mindig is lázadó voltam, szóval úgy döntöttem nem érdekel, ha emiatt nem lesz több munkám én, akkor is kerek, izmos popsit szeretnék. Ez tavaly ilyenkor történt, amikor a párom hatására elmentem edzeni és a konditerem teljesen a hatalmába kerített. Imádtam, ahogy formálódtam és izmosodtam. Azelőtt mindig csak futottam, de ez teljesen más volt. Azóta is tart a szerelem! 🙂

Processed with VSCO with a5 preset

 

9. Neked mik a terveid a jövőre nézve?

Nagyon sok tervem van, ami megvalósításra vár. Az matek érettségi az első, amit májusban mindenképp le kell tudnom, aztán jöhet a továbbtanulás! Az edzésen és a dietetikán kívül a fotózásban is kipróbálnám magam, de az utazást sem szeretném elhanyagolni.

Bármit is hoz majd a jövő tudjátok…@ginapasztor! HAHA

 

fotok: Pásztor Gina

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

Levél a fogyatékkal élőkért

Megszületett. Nem kérte az életet, azt sem kérte,