“Kapszula gardrób” alapozó

“Kapszula gardrób” alapozó

- Kategória: DIVAT
kiemeltkg

A kapszula gardrób elvei egyszerűek, de annál nehezebb jól kivitelezni: válassz ki 10 olyan alapdarabot, amit kombinálni tudsz egymással. És ennyi, vége a dalnak.

Ez az öltözködési megoldás mellőzi a 600. nyakláncot, a 700. feliratos pólót, vagy a 800. sálat. Ebből a szempontból egyszerűbb reggel felöltözni, hiszen egészen egyszerűen nem veszel el a szekrényedben. Ugyanakkor ehhez kell egy kis minimalista szemlélet – azaz, hogy belásd, hogy a fehér póló-blézer-farmer kombó tökéletesen működik.

Az első és legfontosabb, hogy dobálj ki mindent, ami nem kell. Persze, ami a szíved csücske, azt el lehet tenni, mint valami emléket, de aki kemény, az bizony berakja egy csinos kis zsákba az 1-2 éve nem hordott pólóját és elviszi egy olyan helyre, ahol nagyon örülni fognak neki. Vagy eladja, ha jó állapotban van.

A következő lépés, hogy meghatározod a színeidet: én például a fekete-fehér-szürke vonalon mozgok. Néha egy kis bézs-khaki. A lényeg, hogy a színek is kombinálhatóak legyenek. Egy fekete-fehér alaphoz például a mustársárga tök jól fog menni – hogy legyen benne valami kiemelkedő is, ha valaki azt kedveli.

Forrás: Classy, yet Trendy

Megvannak a klasszikus darabok: pólók, két-három farmer, egyéb nadrág, egy csinos ruha, a szép cipő, a szaladgálós cipő, a blézer, egy ing, két-három pulóver, két-három hosszú ujjú felső. Teljesen mindegy, hogy ezeknek a színei hogy jönnek össze, rád van bízva. A lényeg a mennyiségen és a letisztultságon van. Azaz tényleg elég három póló, ha azt fel tudod venni ugyanazzal a fekete farmerrel, csak másik övvel, másik sállal, másik akármivel.

Forrás: Pinterest

A minőség: ez biztos, hogy ránevel arra, hogy inkább egy valamit vegyél, de az tartson ki. Biztosan drágább lesz, de tuti nem szakad le rólad a 10. mosás/hordás után. Na meg ki sem nyúlik.

Persze, tudsz játszani a kiegészítőkkel, amikből nem kell az összeset magadra aggatni. Bőven elég egy nyaklánc, nem biztos, hogy kell hozzá még az a karkötő. Lehet kísérletezni, mert éppenséggel ha jól mutat, akkor miért ne. De az azért elmondható, hogy egy kapszula gardróbnak három főtétele van:

  1. A kevesebb több.
  2. A minőség előrébb való a mennyiségnél.
  3. A monokróm látásmód.

Ha mégsem jönne be ez a “kapszulás” történet, akkor még mindig visszatérhetsz a saját alapjaidhoz, de érdemes kipróbálni, hátha egyszerűbb lesz az élet.

Kiemelt kép: Pinterest

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

“Bezöldültek” a divatházak

Az utóbbi időben figyeltem fel erre a jelenségre