Tíz napos szabadság alatt születnek az Alienek

Tíz napos szabadság alatt születnek az Alienek

- Kategória: ÉLETMÓD
6744f5020288f7a9913a71053f885073

Azt mind tudjuk, hogy egy tíz napos szabadság épp elegendő arra, hogy teljesen új emberré szülessünk.

Oké, az első két napban még rohanás van, az eddig, a munka miatt nem elintézett dolgok listájának kivégzése. Rokonlátogatás, nagymama fuvarozás, nagy takarítások, nagy bevásárlások. Majd jön az elmaradt sorozatok és valóság show-k megnézése. Később észreveszed, hogy van időd főzni, sütit sütni és relax módban enni, elkezdesz érezni valami furcsa bizsergést a szívkörnyékeden. Az is kiderül, hogy van lehetőséged játszani a kutyával, babusgatni a cirmos cicát, az unokaöcséddel állatkertbe menni. Egy új ajtó nyílik ki előtted, ami egy csodás világba vezet. De nem, ez nem Narnia.

6be61ea4633c9c0c1244fb3fcda7c26c

Sajnos, a csodakecske itt nem jelenik meg, viszont a negyedik nap környékén rádöbbensz, hogy majdhogynem unatkozol és már olyan dolgokba is belefogtál, amit hónapok óta tervezel, csak sosem volt rá kapacitásod.

A szívkörnyéki érzés egyre erősödik. Megmondom, mit érzel pontosan. Boldogságot. Olyan földöntúli nyugalmat, ami a mókuskerék hálójában sosem érhet utol. Van idő – ami jelen esetben felbecsülhetetlen – mindenre, még pihenésre is. Bekapcsolhatod a TV-t, amire már hetek óta nem volt példa. Az agyad felszabadul, új ötletek bombáznak le. Lendületet nyersz és tiszta lelkedből érzed, hogy bármit és bárkit képes lennél meghódítani egy csapásra. Már egy kicsit várod is, hogy vissza menj dolgozni – de az érzés nem túl őszinte, inkább a megszokás hatalma.

Az utolsó napon, mint a megváltó lépsz ki a komfortzónádból. Ugyan a szíved visszahúz, de muszáj újra munkába állni. Olyan pozitívan kezdődik az első pár nap, hogy teljes csábításba kerülsz az új helyzettel. Egy teljesen új ember áll a tükör előtt. Integess neki, ez Te vagy!

3f293a93356dbec94a34f48390faac4e

De, vigyázz! Spórolj az energiával! Ne használd el mind már az első héten, mert ha ügyesen gazdálkodsz, akár egy háromnegyed hónapot is kibírsz vele. Aztán jöhet még egy kis szabadság.

foto: pinterest

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

Levél a fogyatékkal élőkért

Megszületett. Nem kérte az életet, azt sem kérte,