Egy app, ami segít belső békénk megtalálásában

Egy app, ami segít belső békénk megtalálásában

- Kategória: ÉLETMÓD
CALM1

Bevallom őszintén, én mindig nagyon szkeptikus voltam azzal kapcsolatban, hogy a meditáció segíthet gyökeresen megváltoztatni egy ember életet. Néha persze én is próbálkoztam vele, de az ilyen nyugodt pillanatokban mindig csak még több gondolat kezdett el cikázni a fejemben, és még nagyobb feszültség uralkodott el rajtam. Az önsegítő programokban pedig végképp nem hittem, hiszen hogyan is tudná az életemről pont egy elektromos kütyü megmondani a frankót. Pár napja aztán az egyik közösségi oldal elkezdte feldobni a Calm nevű applikáció hirdetését, és annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy “hátha” alapon szinte azonnal letöltöttem.

Calm-App-min

A Calm elsősorban a szorongás csökkentését célozza, de vannak alvást, relaxálást, és meditációt segítő területei is, nem beszélve az önbizalomnövelő programjáról. Ez az app tehát igen sokrétű szolgáltatást nyújt, mindet mentális egészségünk megőrzése érdekében. És hogy mik az első benyomások róla?

A fizetős részét még nem használom, de a Calm már kinézetre is egy nagyon igényes applikációnak tűnik. Személy szerint nekem a zenék – amiket be lehet rakni munkához vagy pihenéshez – kicsit idegesítőnek tűnnek, de a gyakorlatok, amiket aktuális problémák kezelésére lehet végezni, kifejezetten szimpatikusak. Kicsit mondjuk zavarban voltam, amikor egy hang kezdte el magyarázni hogyan lélegezzek és mire figyeljek a testemmel kapcsolatban, de épp azért mert instruáltak, sokkal jobban tudtam összpontosítani.

Szóval a Calm-ot mindenkinek jó szívvel ajánlom, angol nyelvtudás viszont mindenképp szükséges hozzá! 🙂

fotók: Brogan Tate, The Blissful Mind

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

Levél a fogyatékkal élőkért

Megszületett. Nem kérte az életet, azt sem kérte,