Ez a taknyos idő

Ez a taknyos idő

- Kategória: BLOG
kiemeltzsepikendő

Ebben az időjárásban egyszer csak azon kapja magát az ember, hogy kapar a torka (amúgy az milyen?), taknya-nyála kezd összefolyni, és megy a matek, hogy mennyi betegszabit engedhet meg magának. 

Még mielőtt ez bekövetkezne, hogy el kelljen menni a körzetihez, mert már érezhető a halál jeges fuvallata, meg lehet tenni néhány óvintézkedést, hogy ne legyen ettől rosszabb a helyzet. Az okosságokat a Because I’m Addicted és a Camille Styles blogok gyűjtötték össze. Frankók!

1. Sok-sok folyadék
Elég béna, ugyanakkor nagyon hasznos tanács is a bő folyadékbevitel. Minél többet iszunk, annál több váladék termelődik a szervezetben, ami segít megküzdeni a vírusokkal. Ilyenkor jobb kerülni a kávét és az alkoholt, egy kamillateával előrébb vagyunk! (Persze, a berúgás is jó egy ideig-óráig.)

2. Több pihenés és alvás
Ilyenkor elég nehéz megváltani a világot, nem is érdemes vele próbálkozni, maradjunk inkább ágyban! Az ágynyugalom sokat segít ezen a nyomorúságos helyzeten, szinte kialusszuk magunkból a gyilkos kórt.

3. Pára
A száraz levegőt jobban szeretik a vírusok, éppen ezért érdemes párologtatót alkalmazni. Ha a párologtató mécsest választjuk, lehet bele tenni oregánó és/vagy citrus olajat. Az oregánó antibakteriális hatású, a citrusos illatok pedig köztudottan hangulatjavítók. Legalább a kedvünk ne legyen szar.

4. Maradjunk otthon
Már amikor csak tehetjük! Ne ilyenkor pakoljuk tele a hetünket találkozókkal, bevásárlásokkal, ide-oda szaladgálásokkal! A gyönge szervezetnek nincs szüksége még egy adag kórokozóra – amivel egyébként simán megküzd, de ez nem az az időszak.

5. Ami nekem:
Bejött már párszor, hogy lefekvés előtt beveszek meleg teával egy Aspirint, aztán jól bebugyolálom magamat. Minden ilyen gyógyszerben van egy minimális nyugtató hatású vegyület is, pikk-pakk el lehet tőle aludni. Ami még nagyon nagy találmány, az az orrspray: éjszakára egy-két fújás, és reggelre kitisztul az orr, a torok sem fáj.

6. A tuti biztos: orvos
Ne szarakodjunk: menjünk el dokihoz, ha már semmi sem segít. Az a szomorú tapasztalatom, hogy a lábon kihordott megfázás mindig visszatér, és igencsak megbosszulja önmagát!

Mivel épp küzdöm vele, tesztelgetem a fentebb említett “gyógymódokat”. Aztán reméljük, hogy:

(Nem kell végig hallgatni, csak a lényeg van benne!)

Képek: Pinterest, We Heart It
Kiemelt kép: We Heart It

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

Hiányzol

Kapcsolatunk egy hosszú várakozás után alakult ki, ismeretlennek