Amikor a kreativitás abszurditásba csap át – avagy babanevek híresektől és gazdagoktól

Amikor a kreativitás abszurditásba csap át – avagy babanevek híresektől és gazdagoktól

- Kategória: BLOG
Dreamicus

A sztárok olyan emberek, akik szeretik a rivaldafényt. Többször, mint sem, nagyon kreatív emberek is, és pontosan tudják mi kell ahhoz, hogy kitűnjenek a tömegből. Ha ezeket kombináljuk, mi fog kisülni belőle? Rengeteg furcsa babanév. Persze akadnak hírességek, akik egyszerűen csak Jonathan-nak nevezik el gyermeküket (pl. Anne Hathaway), de van a celebeknek egy olyan kategóriája, akik nem ismernek határokat, ha a trónörökös hírnevének megalapozásáról van szó. Hát íme a legőrültebb döntések:

Sno Filmon Dot Com Cozart

Chief Keef szó szerint egy weboldalról nevezte el 2015-ben gyermekét, hogy ezzel promotálhassa legújabb albumát. A rapper, eredeti nevén Keith Cozart, nem éppen hétköznapi döntését anno még kiadójának főnöke is hivatalos közleményben erősítette meg. A FilmOn.com-nál mindössze annyi jelentette később a problémát, hogy addig nem engedélyezték a kis Sno Cozart középső nevét, míg be nem bizonyosodott, hogy valóban Keith az apuka.

Audio Science Clayton

Shannyn Sossamon, a 40 nap és 40 éjszaka sztárja még 2003-ban adott életet első szülött fiának, Audio Science-nek. Bár Sossamon a most 15 éves kamasz apjával csak két évig alkotott egy párt, akkor még közösen választották ki a kisfiú nevét. Elmondásuk szerint, igazából nem is nevet szerettek volna kitalálni, hanem egy szót, így a szótár három-négyszeri átböngészése után, végül a Science-re (tudomány) esett a választás. 2012-ben a színésznőnek újabb kisfia született, és ismét egy nagyon izgalmas névvel ajándékozták meg, az ő neve Mortimer lett.

pinterest

 

Satchel Lee

Bár a név önmagában egzotikusnak tűnhet, magyarra lefordítva cseppet sem az. Spike Lee (rendező) és Tonya Lewis Lee kislányának neve ugyanis nem más, mint az a fajta OLDALTÁSKA, amit vászon anyagból varrottan katonák, bőrből készülten pedig a professzorok hordanak. Az ihlet valószínűleg onnan jöhetett, hogy a cuki babákat is mindenki csak felkapná, és karon hordozná.

Bronx Mowgli Wentz & Jagger Snow Ross

Ashlee Simpson és ex-férje Pete Wentz valószínűleg megdöbbentett néhány embert, miután kiderült, hogy közös gyermekük nevét egy városrész és egy mesehős elegyéből alkották meg. Azt ugyan nem árulták el, hogy New York-hoz milyen kapcsolat fűzi őket, de elmondásuk szerint, a Dzsungel könyvéhez mind a ketten kötődtek. Ashlee második gyermeke jelenlegi férjétől, Evan Ross-tól 2015-ben született meg. A kis bronxi maugli után, ő is rendkívül egyedi nevet kapott, a zenei gyökerekhez visszanyúlva, a kislányt Jagger Snow-nak keresztelték.

Pilot Inspektor Lee

Jason Lee színész még 2005-ben mesélt arról, hogy egy indie rock együttes, a Grandaddy’s 2000 nevű banda, The Sophtware Slump c. albuma után nevezte el kisfiát. A Gilmore Girls fordítása után, számomra csak Pilótakiképző Lee-ként létező srác nevét konkrétan a „He’s Simple, He’s Dumb, He’s the Pilot” c. szám ihlette, miután Jason és felesége, Beth Riesgraf teljesen megőrültek a dalért. Végül is ennyi elég is egy életre szóló döntéshez, nem?

Rocket Ayer Williams

Az aprócska Rakéta 2008-ba látta meg a napvilágot Pharrell Williams és Helen Lasichanh első gyermekeként. A zenész szerint, Helen valami inspiráló nevet szeretett volna adni a babának, miközben a legnagyobb zenei ikonok előtt is tisztelegnek. Így esett végül a rakétára a választás, hiszen ez egyfajta szárnyalást is szimbolizál, valamint utal Elton John Rocket Man c. számára.

NY Daily News

 

Speck Wildhorse Mellencamp

Szegény John Mellencamp fia sem úszta meg szülei elvetemült fantáziáját, így kénytelen eltűrnie, hogy Foltos Vadlóként kell osztálytársai szemébe nézni. Mint ugyanis ismeretes, Mellencamp nagy vadállat rajongó hírében áll, aki a 80-as években maga is Cougar, azaz puma néven állt színpadra. Azt azonban, hogy miért éppen foltos az a vadló, továbbra is homály fedi…

Alabama Gypsy Rose Jennings

A hírességek körében ma is nagyon népszerű, hogy a gyereket valamilyen valós helyszínről nevezik el. Azt hiszem ezt talán a Kardashian család maxolta ki teljesen, de bizony még nagyon hosszú a lista. Itt van például a Joey (Jóbarátok) nővérét alakító Drea de Matteo és country zenész férje, Shooter Jennings is, aki a déli államok egyikét adta lányuk nevéül. A képek alapján, a kislány az amerikai gypsy (inkább hobó vagy hippi) életmódot is követi szüleivel.

Muzul

 

További nevek történetét most őrülten hosszú lenne leírni, de azért álljon itt egy lista a legérdekesebb celeb babanevekről, hogy mindenki kedvére szemezgethessen. Akad belőle bőven!

  • Moxie CrimeFighter Jillette (Penn Jillette – Emily Jillette)
  • Kal-el Coppola Cage (Nicolas Cage – Alice Kim)
  • Jermajesty Jackson (Jermaine Jackson – Alejandra Genevieve Oaziaza)
  • Moon Unit Zappa, Diva Thin Muffin Pigeen (Frank Zappa – Gail Zappa
  • Ode Mountain DeLorenzo Malone (Jena Malone – Ethan DeLorenzo)
  • Elsie Otter (Zooey Deschanel – Jacob Pechenik)
  • Daisy Boo Pamela, Petal Blossom Rainbow, Poppy Honey Rosie Oliver, Buddy Bear Maurice Oliver, River Rocket (Jamie Oliver – Juliette Norton)
  • Blue Ivy Carter (Beyoncé Knowles – Jay-Z)

Sokakat egyszerűen pedig csak egy élettelen tárgyról neveztek el. Van itt Krikett, Farmer, Álom, Jövő, Utazás, Juharfa, Versenyző, Történet, Vasárnap, Párnácska, Bendzsó, Gravitáció, Fukszia, Kalóz, Nyári zápor, Lézer, Óceán, és a többi, és a többi…De a legegyszerűbb talán mégis az, ha a kölköt egyszerűen csak Kyd-nek hívod, mint teszi azt David Duchovny és Tea Leoni.

fotók: Dreamicus, Pinterest, NY Daily News, Muzul

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

Hiányzol

Kapcsolatunk egy hosszú várakozás után alakult ki, ismeretlennek