Jótékonykodás – Adományozási tippek és alapítványok, akiknek segíthetsz

Jótékonykodás – Adományozási tippek és alapítványok, akiknek segíthetsz

- Kategória: ÉLETMÓD
ajandek543

Nem szégyen bevallani, hogy legtöbbször annak örülünk, ha a hozzánk közelállóknak meg tudjuk venni az ajándékokat szülinapra, névnapra, karácsonyra meg úgy általában. Elfelejtjük mennyire fontos lenne, hogy a drága és felesleges meglepetések gyűjtése helyett azoknak is segítsünk, akik szinte semmilyen tárgyi értéket nem élvezhetnek. Gyakran előfordul, hogy szeretnénk segíteni, de fogalmunk sincs, hogy melyik szervezetnél, mit és pontosan, hogy adományozzunk. Ha te is jártál már hasonló cipőben, íme néhány hasznos tipp:

A legfontosabb: pontosan gondold át, hogy milyen erőforrásaid vannak az adományozáshoz

Hajlamosak vagyunk felületesen gondolkodni, és csak bizonyos összegeket felajánlani egy kiválasztott alapítványnak, természetesen csak annyit, amennyit a pénztárcánk megenged. Ha pontosan átgondolod a lehetőségeid, lehet, hogy a padláson ezer éve gyűlő, de jó állapotú kinőtt gyermekruhák nagyobb örömöt okoznának, mint az a bizonyos összeg, amit fel tudsz ajánlani. Érdemes mindig végig gondolni, hogy ha nem pénzben gondolkozunk, milyen más opciók vannak.

Mindig felkészülten adományozz!

Mindig ellenőrizd azt a szervezetet, akiknek felajánlsz, főleg, ha pénzbeli adományról van szó. A legtöbb esetben jó helyre kerül a felajánlás, viszont rengetegszer próbálják az embereket a jószívűségük által átvágni.

A számodra legközelebb lévő területnek és szervezetnek adományozz

Mindig a szívedre hallgass. Ha a gyermekek sorsa a legfontosabb számodra, akkor egy gyermekekkel kapcsolatos civil szervezetet keress meg, ha mindened az állatok jobb sorsa, akkor nekik segíts. Legszívesebben mindenkinek segítenénk, de nem tudunk, így, ha az erőforrásaink korlátozottak, mindig annak az egy területnek áldozz, aminek a legszívesebben segítenél, ne engedd, hogy a külvilág befolyásoljon!

(kép forrása:uvmbored.com)
(kép forrása:uvmbored.com)

Néhány alapítvány, akiknek az év bármely időszakában segíthetsz:

 Magyar Gyermekmentő Alapítvány

+3620-523-6190,

Gyermekétkeztetési Alapítvány

 +36-1253-2510

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

+361-2084932/118

SOS Az élet védelmében Közhasznú Alapítvány

 +3670-623-7283

Menhely Alapítvány

 +36 1 266 19 01

Mancs-Rancs Alapítvány

 +36 30 311 9701

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

Levél a fogyatékkal élőkért

Megszületett. Nem kérte az életet, azt sem kérte,