Kész a leltár – most sikerült feldolgoznom 2017-et

Kész a leltár – most sikerült feldolgoznom 2017-et

- Kategória: BLOG
e3cb86162a64837e65179c459683d0bf

Én már Szilveszter közeledtével is elkezdtem gondolkozni a 2017-ben történteken, de maga a leltárkezdés átcsúszott  az új év első napjaira. Sokan mondják, hogy milyen bátor vagyok, amiért visszamerek tekinteni, és előveszem az elmúlt év jelentős és kevésbé jelentős eseményeit, kudarcait. Azt azonban sokan nem tudják, hogy a sikereit soha.

215c79902903fced711037e52e982b3d

Az agyam villámgyorsasággal keresi elő a múlt összes elfuserált döntését. Elkezdődik az önostorozás mindazon dolgokért, amire 365 új napot és lehetőséget adtam magamnak, még is elb*sztam, szimpla lustaságból és halogatásból. A barátságok, amikről kiderült, hogy még csak meg sem közelítették a szó fogalmát, és a szerelemnek hívott párkapcsolati próbálkozások, amik mind vagy az én, vagy a másik hibájából zátonyra futottak. Vagy esélyük sem volt zátonyra futni, mert már az elején elrontottuk, így el sem kezdődhettek.

A kihagyott vagy fel sem kutatott lehetőségek, hogy munkahelyet váltsak. Kipróbálni valami tőlem szokatlan, teljesen új dolgot. Az élet apró kis céljai, amikhez hozzá se kezdtem… Alapvető emberi jellememhez hozzátartozik, hogy imádom sajnálni magamat. Gondolatban elővettem a kis jegyzetfüzetemet, hogy feljegyezhessem az elmúlt évem minden kiemelten elbaltázott döntését, ezáltal is egy plusz lehetőséget adva arra, hogy jobban megbántsam és utálhassam miattuk magamat.

  • Elvétett párkapcsolat: 2 db
  • Meg nem szerzett nyelvvizsga: 1 db
  • Megspórolt ezresek: 0 db
  • Kihagyott utazások: 2 db
  • Le nem adott kilók: 8 kg 9 kg 10 kg
  • Idejében ki nem mondott szavak: sok ezer
  • Esély, hogy kilépjünk egy olyan környezetből, ahol nem vagyunk boldogok 365

A kis jegyzetfüzetem pedig lassan megtelik. Döbbenve nézem a saját szerencsétlenségemet, majd a fejemet csóválva gondolatban már el is hajítom a vállam fölött a kis listát, mielőtt még menthetetlenül belesüppednék az önsajnálatba. Ami persze felesleges, elvégre itt az új év, már még csak február van. Annyi lehetőségem lesz, mint a múlt esztendőben. Vagy az azelőttiben, vagy az azelőttiben… Abba már nem is merek belegondolni, hogy a következő, és az azt követő évben is ugyanúgy elkövetem-e majd az ismétlődő hibáim nagy részét. A leltár végén megfogadtam, mint mindig, hogy soha többé nem esek a listán szereplő hibák egyikébe sem, 360°-os fordulatot veszek, és új célokat és új évi fogadalmakat tűztem ki, de félek, hogy a jelentős része a következő leltárazásom alkalmával ott fog virítani a képzeletbeli listám egyik oldalán. Ahogy minden évben.

Fotók: Pinterest

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

Hiányzol

Kapcsolatunk egy hosszú várakozás után alakult ki, ismeretlennek