Tűzoltóból lett modell, majd a gender normák megkérdőjelezője

Tűzoltóból lett modell, majd a gender normák megkérdőjelezője

- Kategória: DIVAT
"Az erősségem nem az öltözködésemből fakad""Az erősségem nem az öltözködésemből fakad"

Rain Dove nem egy átlagos ember: 188 centiméter magas, izmos karokkal, széles vállal, mégis 70D-s mellbőséggel. Nem felel meg tehát sem a férfi, sem a női test szabályainak. Mindez persze nem akadályozta meg őt abban, hogy berobbanjon a divatiparba. Sőt! A most 28 éves Dove nemzetközi magazinok címlapjain jelenik meg, és a legnagyobb kifutókon sétál. Mindeközben pedig arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy hogyan befolyásolja, és hogyan látjuk a nemi szerepeket a ruha médiumán keresztül.

View this post on Instagram

KNOW THIS!!! You are not unloved. I love you. You are not truly alone. I am in this existence waiting here for you. You are not unwanted. I want you here. You are not unforgivable. I forgive you. You are not worthless. I gain strength from your support. You are You. You are perfect. I got You. (Tag a friend You would say this to as well. Let's show them that they are not alone.) —————————- And Every person who is reading this now is together with each other in the comment section, in the community of likes, in the sharing. Every name you see in the LIKE section belongs to a person who is a part of our family. I love you all. Together together together. W/ @mayemusk and @merikatheone 📸by @mikeruizone #FamilyMatters #WeAreABunchOfVibratingAtoms #EducateDontHate #frolicfrolicfrolic #together #lgbtq #saga #FBF #genderqueer #milkshakemoments

A post shared by Rain Dove (@raindovemodel) on

Átalakulás

Mivel a kis Dove Vermontban, egy apró közösségben nőtt fel, fiatalon nem igazán vette észre, hogy másképp néz ki, mint a többi korabeli lány. Legalábbis egészen addig, míg tűzoltónak nem állt, és rá nem döbbent, hogy az emberek folyamatosan férfinak nézik.

A férfi kollégáim mindig arra kértek, hogy velük együtt értékeljem a csinos lányokat. Emiatt gyorsan rádöbbentem, hogy nem akarok egy csúnya nő lenni egy férfiakkal teli szobában, így a következő 11 hónapban elkezdtem a férfivá válás folyamatát.

Genetikai mérnöki diplomájának megszerzését követően, Dove végül teljesen véletlenül csöppent a divat világába. Elmondása szerint, egy fogadás elvesztése miatt kellett a Calvin Klein egyik castingjára elmennie, amiről utólag ráadásul kiderült, hogy férfi alsóneműhöz keresnek modelleket. 3 hónappal később már első modellmunkáján vett részt, és azóta is oszlopos tagja olyan nagy eseményeknek, mint a New York-i divathét, ahol nem csak női, de férfi kifutókon is végigsétál.

Küldetés

Egy olyan testtel, ami a nemi szerepekkel kapcsolatos elvárásokkal megy szembe, Dove megjelenése lehetővé teszi, hogy elmossa azokat a határokat, ami a női és férfi viselet között is húzódik. Éppen emiatt – nem meglepő módon talán – az LMBTQ közösségeknek is egy igen vibráló személyiségű szóvivője lett. Mint ilyen, az úttörő modell a nemi semlegesség tudatosításának szenteli mindennapjait, és olyan kampányokban vesz részt, ahol bátran képviselheti ezt az álláspontot. Instagram akciójának például az a lényege, hogy ugyanazt a ruhát viselve öltözik nőnek és férfinak is.

Nem számít, hogy amit viselek, az én választásom-e vagy sem, mert garantálom, hogy alatta mindig én leszek. Átkozott legyek, ha hagyom, hogy egy olyan egyszerű dolog, mint a ruha, megbélyegezzen. Sokkal erősebbek vagyunk, mint a szövetek.

Kiemelt kép: Matt Licari

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

“Bezöldültek” a divatházak

Az utóbbi időben figyeltem fel erre a jelenségre