Magabiztosságerősítő tippek – A kezdet

Magabiztosságerősítő tippek – A kezdet

- Kategória: BLOG
147bca1ac4c0d2085f469e3cdd7d06cf

Ó, de sok kishitű ember szaladgál az utcán. Te is közéjük tartozol?  Ha igen, akkor üdv a klubban. Bármennyire is szeretném, bármennyire is próbálok mást mutatni, bizony én is a bizonytalan emberek sorát erősítem. Szóval magamnak, meg mindenkinek, akinek csak kell, hoztam néhány leckét, amiket jó észben tartani.

Nem, ettől még nem leszel magabiztos. Sőt, még csak az első lépést sem igazán teszed meg. De elindulsz. Én is elindulok. Elindulunk együtt.

  1.  Szeresd önmagad! Nézd meg önmagad!

Nem kezdjünk rögtön a legnehezebbel. Hisz ez lesz a végső cél, addig viszont nem egy lépcsőfokon kell átjutnunk. Csak nézd meg önmagad. Bámulj bele a tükörbe hosszan, és többször egy nap. Háromszor, négyszer, ötször vagy tízszer, ahányszor csak jól esik. Kövesd az orrod vonalát, ismerkedj meg a szemed színével, simítsd meg az ajkaid! Fura, igaz? De működik!

2. Mondd ki, amit gondolsz!

Elég volt, hogy lenyeled azt az átkozott gombócot! Kösd fel a gatyád és végre állj ki az igazadért! Vagy mondd el az ötleteid a főnöködnek! Vagy mondd ki az sz betűs szót a szerelmednek! Jól fog esni, hidd el!

3. Ne keresd magadban a hibát!

Mert nincs. Na jó, talán van, mert senki nem tökéletes. De te érezd annak magad! Miért ne tennéd? Mert vannak gyengeségeid? Esetleg negatív tulajdonságaid? Ha téged nem érdekel, akkor senki mást nem fog.

4. Fotózd le magad!

…és tedd ki a polcra a képet. Nézegesd, vizsgáld meg jól és gyönyörködj benne, mert benned csak azt lehet. Igen, azzal a csúnya pattanással a fejeden is csodálatos vagy!

5. Mosolyogj rá valakire, aki tetszik!

Adj neki esélyt, hogy visszamosolyoghasson. Akármi is történik utána, saját magadat már boldoggá teszed, mert volt elég bátorságod megtenni. Ennyiért már megéri kockáztatni, nem?

1940b70caa46459a1a44692125baefe4

Elég kevés ez az öt pont, tudom. De azt is tudom, hogy el leszel velük egy darabig. Úgyhogy adok időt. Emészd meg, próbáld meg és élvezd ki! Aztán majd jön a következő! 🙂

Fotók: Pinterest

 

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

Hiányzol

Kapcsolatunk egy hosszú várakozás után alakult ki, ismeretlennek