4 dolog, amit az Instagram tönkretett

4 dolog, amit az Instagram tönkretett

- Kategória: ÉLETMÓD
instagram-scheduling-automatic-pubishing-opinion

Sokan el sem tudnánk képzelni Instagram nélkül az életünket. Mind szeretjük a saját, különleges kis fotóalbumunkat megmutatni a nagyvilágnak és feltölteni a legjobban sikerült képeinkkel a feed-et.

Azt gondolom, hogy az Instagram egy újabb kifejező eszköz, amely lehetővé teszi, hogy egy igazán keveset átadhassunk a személyiségünkből. A jó dolgok mellett azonban bőven van árnyoldala is ennek az applikációnak.

Tartalmas idő

Így volt ez a Facebooknál is, és így van ez az Instagramnál is. Utóbbit érintő kutatások azonban azt állítják, hogy többet Instagramozunk, mint valaha Facebookoztunk. Lényegében már ez is egy óriási probléma, de azt talán még nagyobb, hogy olyan fontos helyzetekben is az Insta görgetéséhez folyamodunk, mint például a beszélgetés. A kommunikáció hiánya pedig előbb vagy utóbb megöli az emberi kapcsolatokat.

af5203d09a0be9c9e655786c88c1d8b7

Pillanatok

A szakadatlan fotózás már így is a főbb tevékenységeink közé tartozott, hiszen valamivel meg kell tölteni azt a fiókot, de az Insta-story létrejövetele azt a kevés pillanatot is tönkretette, amikben eddig próbáltunk elveszni. Egyre kevesebb olyan történés van az életünkben, amit valóban megélünk és egyre több olyan, amit a szívünk helyett a telefonunkkal örökítünk meg.

3dd1b551a9dbbd27021a4b039f660717

Őszinte tervek

Nagyon sok embernél érzékelem, hogy elvesztették a vágyaikat. Célok nélkül pedig az élet mit sem ér. Olyan jelentéktelen álmok vették át a szerepet a jövőjük tervezésében, mit a sok lájk, a sok követő vagy éppen az instacelebség, ha ‘másnak sikerült, nekem miért ne sikerülne?’ alapon. Az interneten élt luxuséletek vették át a szerepet a saját életük alakításában, és elfelejtették azokat az elképzeléseiket, amiket meg akartak valósítani.

3bbfbfc621f59b3804727add4e8dd20f

Elfogadás

Talán a legnagyobb veszteség az önmagunk elfogadásának a ténye. Eddig is voltak és mindig is lesznek olyan emberek, akik változtatni akarnak a külsejükön, de nehéz szeretni a testünket, ha csupa tökéletes teremtés jön velünk szembe az Instagramon. Főként a nők szeretnének úgy kinézni, mint azok a hölgyek, akik hibátlan bőrrel, kerek fenékkel és izmos, lapos hassal rendelkeznek.

dea072dae92cb5681f7577c005aaae17

Senkit nem szeretnék lebeszélni az Instagramról, mert nagyon különleges és boldog perceket adhat nekünk, de tanuljuk meg ezt kezelni, teremtsünk egyensúlyt, és tegyünk különbséget a virtuális és a való élet között.

Képek forrása: Pinterest

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

Levél a fogyatékkal élőkért

Megszületett. Nem kérte az életet, azt sem kérte,