Fejezd be a tested takargatását

Fejezd be a tested takargatását

- Kategória: ÉLETMÓD
f59789bfebd88ecbafbf0e5a608a1ff2

Fogadd el magad ebben a pillanatban! Most. Fogadd el, ahogy kinézel! Fogadd el a narancsbőröd! Fogadd el a striákat! Fogadd el a hasad, a melled, a hátad, a combod, a karod. Ha pedig változtatni akarsz, változtass, de előtte fogadd el mindenedet! Másképp nem fog menni.

Olyan sokszor belekezdtem már a diétázásba. Olyan sokszor, hogy néha már fáj, ha meghallom a fogyókúra szót. Minden alkalommal azért kezdtem el, mert nem éreztem jól magam a bőrömben. Sőt, utáltam a testemet.

Voltak időszakok, amikor megpróbáltam magammal elhitetni, hogy engem ugyan nem érdekel az a pár kiló felesleg, hogy nem zavar, hogy nem kockás a hasam vagy nem túl feszes a combom. De mivel folyamatosan csak magamat áltattam, hamar bebizonyosodott az ellenkezője. Olyankor a lehető leghamarabb fogyni akartam, és mindegy volt, hogy milyen eszközt kell hozzá alkalmaznom. Őrülten elkezdtem az edzőterembe járni, gyümölcsön és zöldségen éltem, aminek hatására folyamatosan fájt a fejem és szédültem. Amikor ráeszméltem, hogy agybaj, amit csinálok, akkor leálltam. Hosszú percekig csak ültem és átgondoltam az életemet, majd újraterveztem. És bár minden esélyem meg volt rá, hogy ne tegyem, de én mindig visszakerültem ebbe az ördögi körbe: túlettem magam hetekig, mert megérdemlem és egy életem van, aztán sanyargattam magam, mert mégse akarok elhízni.

0d56917727c980f2ae7e77fef7133b58

Nekem is nehezen indult. Voltak nagyon kemény fázisok az életemben, de egyszer döntöttem. Vagy befejezem vagy tönkreteszem magam. Nem tudom melyik pillanat volt, ami változásra kényszerített, de volt. És életem egyik legjobb pillanata lehetett. Akkor fogadtam meg egyszer s mindenkorra, hogy szeretni fogom a külsőmet, amíg csak élek.

Tégy te is így! Van rajtad némi felesleg? Add le! De ne azt a percet várd, amikor elégedett leszel a súlyoddal, mert talán soha nem jön el. Talán mindig lesz egy kis narancsbőr, ami zavarni fog. Válaszd a mostot. Kezdd el most szeretni önmagadat, hogy könnyebben menjen a változás. Fogadd el, amid most van! Ne várj az elfogadással holnapig, hanem nézz mélyen a tükörbe és győzd meg magad, hogy így vagy tökéletes! Ha pedig még jobbá akarsz válni, akkor válj jobbá, de közben szeresd és ne takargasd magad!

Képek forrása: Pinterest

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

Levél a fogyatékkal élőkért

Megszületett. Nem kérte az életet, azt sem kérte,