Egy gyors és finom csirkemell variáció

Egy gyors és finom csirkemell variáció

- Kategória: GASZTRONÓMIA
bd7d8f1f9940ced833c9502cef6f37a0

A hétvégén tartottuk a férjem 40. születésnapját és megünnepeltük, hogy a kicsi fiunk immáron kilenc hónapos, így nem készíthettem egy egyszerű sült húst. Léteznek nálunk is sláger menük, de most igazán be kellett vetnem magam!

Íme az ünnepi menü:

A csirkemellet a serpenyőben kevés olajon kisütöttem. A kínai zöldségeket – időhiányában csak fagyasztott megoldás jöhetett szóba – wokban, szójaszósszal jól lepirítottam. Imádom az illatát! Mivel tej nem volt itthon, ezért a tejfölt durumliszttel összekevertem, amibe került bors, valamint szerecsendió. A húsokat és zöldségeket egy hőálló üvegtálba raktam.

Szilvia Huber fényképe.

Majd a tetejére kanalaztam a tejfölös szószt és kapott egy kis reszelt sajtot!

Szilvia Huber fényképe.

A sütőben 180 fokon addig sült, amíg kapott egy kis színt, körülbelül 15-20 perc.

Szilvia Huber fényképe.

Az alapötletet bevallom a Dubarry szelet adta, ami régi kedvencem. A végén mézzel megbolondítottam, köretként pedig rizst készítettem, amit majdnem elfelejtettem, de mentségemül szolgáljon, hogy Anya vagyok!

Ha szeretitek a különlegességeket, akkor próbáljátok ki ti is, nekünk nagyon ízlett!

Puszi:Sziszol

Kiemelt kép: Pinterest

Facebook Hozzászólások

Ezt olvastad már?

Extrafinom tükörtojásos szendvics – kenyér nélkül

A magvakkal, maglisztekkel évek óta barátságban élek. Mondhatni