Ropogós kenyér recept, mintha egy olasz pékségben készült volna

Mindenekelőtt, képzeld el, hogy kora, tavaszi reggel van. Egy olasz falucskában barangolsz, ahol a tökéletes kávézót keresed, ahol elfogyaszhatod életed legfinomabb Prosciutto-s szendvicsét és a napindító latte-dat.

Megtalálod. Betérsz, megcsap a frissen sült pékárú és pörkölt kávé illata. A pulton megcsillan a korán felkelő nap fénye és a finomságok között meglátod a várva várt szendvicset, ropogós kenyérből.

Na, ha a nyál is összefutott a szádban, akkor irány a konyha és süsd meg te magad álmaid kenyerét!

Hozzávalók:

  • 2 tojás 
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 8 g száraz élesztő 
  • 500 g búzaliszt
  • 280–300 ml meleg tej 
  • 100 g olvasztott vaj

Elkészítés:

1. Keverd össze az élesztőt és a cukrot, öntsd bele meleg tejet és hagyd állni 10-15 percig.2. Közben szitáld ki a lisztet, add hozzá a sót, készíts egy mélyedést, és öntsd bele a tej és élesztő keverékét, majd a tojást és a megolvasztott vajat.3. Ezután gyúrd össze a tésztát, fedd le fóliával és tedd meleg helyre kb. egy órára. Ha eltelt az idő, gyúrd át a tésztát, és hagyd állni további 30 percig.4. Ezután tedd a tésztát egy liszttel megszórott deszkára, formálj egy gömböt és ismét hagyd állni 15 percig, amíg a sütő 220 fokra felmelegszik.5. Szórd meg a forma alját liszttel és tedd bele a kész tésztát, aztán vágj két csíkot a tetejére. Tedd a sütőbe és addig süsd, amíg szép aranybarna nem lesz.

Jó étvágyat! Az eredeti recept: http://thenoisetier.com/blog/home-bread-recipe

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top